Addig mentem hát, hogy érdekes lett minden. Minden pont jól alakult. És aki ezt nem így látja, az kapcsolja ki a készüléket. Hogyan is keveredhettem volna a michelin csillagok, fúziós konyhák, vetítőgépes metálzajok,werkfotózások,cikkírások, és sok egyéb újdonság világába spanyolokkal,élet és sima művészekkel,rendezőkkel,szakácsokkal,mozigépészmosogatókkal, ha nem megyek mint az ökör?
Újra felcsillant az a bizonyos. Hála az Iberostarnak. Nem mentem messze, és nem váltottam országot a Zenit óta, hiszen itt is spanyolok vagyunk. Csak itt valóban. És főzünk! Ó de még mennyire! Hirtelen romba dőlt minden eddigi munkahelyem komolysága számomra. A konyhánk él, de nem fut. Egy pici el bulli Budapesten. De mielőtt túlpörgök , mint a mosógépünk ami épp ledob magáról mindent, íme egy kis jegyzet, hogy értsétek :
Edouard Michelin francia üzletember és testvére André, 1891-ben feltalálták a leszerelhető gumiabroncsot. Mivel a találmánynak nagy sikere lett 1889-ben megalapították a Michelin céget a francia Clermont-Ferrandban. Hogy az autósok megvegyék és minél többet használják a Michelin gumikat, kiadtak egy olyan térképet, amin kitűnő éttermek és hotelek szerepelnek. Ezzel próbálták meg rábírni a turistákat, hogy kitérőket tegyenek az utak mentén és használják a Michelin gumiabroncsokat. A Michelin Guide nagyon hasznos kiadványnak bizonyult, (eleinte ingyen osztogatták) a kezdetekben csak Párizs térképét és a környező városokhoz vezető autóutakat tartalmazta, ezzel segítve a sofőröket.1904-től a kalauz nemzetközivé vált, Olaszország, Svájc, Belgium, Luxemburg, Hollandia és az Egyesült Királyság is külön kötetet kapott. 1919-ben jelentek meg először a vörös borítójú könyvek, amelyek több országra vonatkoztak egyidejűleg.
- Egy csillaggal () minősíti a Vörös Könyv a „a kellemes úti kitérőt jelentő, kiváló fogásokkal büszkélkedő” éttermeket.
- Két csillagot ( ) kapnak azok a kitűnő éttermek amelyek miatt érdemes az utazóknak hosszabb kitérőket is tenni.
- Három csillagot ( ) adnak azoknak a helyeknek, amelyek meglátogatása külön utazást is megér.
A francia Guide Michelin (angolul: Michelin Guide) egy nevezetes étterem- és szállodakalauz, amelynek Michelin-csillagnak nevezett elismerése a tökéletesség nemzetközi szimbólumává vált a szakácsművészet területén.
Három csillagos () éttermek
A világ 54 három csillagos étterme közül 26 Franciaországban van.
- Les Prés D'Eugenie, Párizs
- Lung King Heen, Hongkong, Four Seasons Hotel étterme
- El Bulli, „Mission Impossibile”, Katalónia, Roses, séf Ferran Adrià. (2011-ben bezárt.)
- Fat Duck, Bray városka a Temze partján, séf Heston Blumenthal.
- Louis XV., XV. Lajos, Monaco, séf Alain Ducasse.
Az Iberostarban lévő La Plaza étterem, új munkahelyem az el bulli szellemében működik. Nem koppintásról van szó, hanem olyan séfekről akik megjárták magát a katalán legendát, amit 5 alkalommal választottak a világ legjobb éttermének. What else can I say? Tudnék még mit mesélni az elmúlt egy hétről,a multi kulti sörözésekről, egy mosogatóról aki vetítőkkel zenél, életem első kekszéről, vagy hogy a werk fotó karrierem hogyan folytatódik, de kár is a betűkért. Átélni való volt. Én meg majd postolok mint az ökör. Előre. Mert ez így jó nekem. Most egy kicsit megérkeztem. Lehet maradok. Maradnom kell.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.